Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
Постинг
18.03.2011 14:48 -
Пита - паста
Автор: vilidimova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1879 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 18.03.2011 15:33
Прочетен: 1879 Коментари: 2 Гласове:
15
Последна промяна: 18.03.2011 15:33
Моите дъщери много обичат да похапват макарони. Понякога се шегуват, че ще идат да живеят в Италия, за да могат да си хапват макарони постоянно /не че аз не им приготвям, но... / Знае ли човек пък какво му е приготвила съдбата... може да срещнат някой красив италианец и желанието им да се сбъдне...
И така... когато вчера ги попитах какво им се хапва, и двете в един глас, както винаги, викнаха - МАКАРОНИИИИ... Ок! Макарони да са! Но реших този път да направя нещо по-различно - ПИТА-ПАСТА - италианците я наричат така. Правят я с всякакви видове паста, така я правя и аз. А сега реших да са risoni /тези малките, дето приличат на оризчета/. Обикновено с тях приготвям салата, но сега - ПИТА-ПАСТА.
Хубавото на тази ПИТА, е че в нея се слагат такива продукти, каквито имате под ръка или каквито са по вкуса ви.
Ето и продуктите, които аз използвах:
1 пакет risoni
500 г кайма
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 моркова
100 г царевица
100 г грах
1/2 буркан печени и обелени домати /приготвям си ги сама през лятото, на село/
сол, черен пипер, босилек
Всички тези продукти се задушават до готовност на каймата и се добавят към вече сварената паста. Разбърква се добре и се пече, докато пастата поеме течността.
Понякога правя заливка и всеки път е различна. Сега направих рярък сос бешамел, като в него добавих и сока от половин лимон. Изсипах го върху питата и запекох само отгоре. Когато сосът стана леко златист, извадих питата и обилно поръсих с настърган кашкавал.
Е, няма да ви казвам какво й се случи после...
Опитайте и вие и ... да ви е сладко!!!
И така... когато вчера ги попитах какво им се хапва, и двете в един глас, както винаги, викнаха - МАКАРОНИИИИ... Ок! Макарони да са! Но реших този път да направя нещо по-различно - ПИТА-ПАСТА - италианците я наричат така. Правят я с всякакви видове паста, така я правя и аз. А сега реших да са risoni /тези малките, дето приличат на оризчета/. Обикновено с тях приготвям салата, но сега - ПИТА-ПАСТА.
Хубавото на тази ПИТА, е че в нея се слагат такива продукти, каквито имате под ръка или каквито са по вкуса ви.
Ето и продуктите, които аз използвах:
1 пакет risoni
500 г кайма
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 моркова
100 г царевица
100 г грах
1/2 буркан печени и обелени домати /приготвям си ги сама през лятото, на село/
сол, черен пипер, босилек
Всички тези продукти се задушават до готовност на каймата и се добавят към вече сварената паста. Разбърква се добре и се пече, докато пастата поеме течността.
Понякога правя заливка и всеки път е различна. Сега направих рярък сос бешамел, като в него добавих и сока от половин лимон. Изсипах го върху питата и запекох само отгоре. Когато сосът стана леко златист, извадих питата и обилно поръсих с настърган кашкавал.
Е, няма да ви казвам какво й се случи после...
Опитайте и вие и ... да ви е сладко!!!
Следващ постинг
Предишен постинг